Catalunya i Espanya (I) (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, 2024)
Des de fa un temps, la societat catalana viu immersa en el debat sobre quin ha de ser l’encaix de Catalunya a l’Estat espanyol, i les diferents posicions s’han polaritzat per la complexitat d’un moment polític marcat pels esdeveniments dels darrers anys. En aquest context, la col·lecció Debats UB neix amb l’objectiu d’aportar una visió acadèmica a les qüestions que més preocupen la ciutadania, així com elements d’anàlisi que fomentin la reflexió col·lectiva. Aquest primer volum recull les aportacions de nou autors vinculats a diferents universitats que analitzen les relacions entre Catalunya i Espanya des de posicions ideològiques diverses, i guiats pel compromís amb el diàleg, la llibertat, el respecte i l’honestedat intel·lectual.